Працюємо: Пн-Сб: 8:30 - 17:30; Неділя: вихідний;

Клініка сімейної медицини "Здравиця"

Печерська

Київ, вул. Старонаводницька 13,
прим. 126 В в літері А, секція "Д"

Фізична реабілітація

Фізичною реабілітацією вважається система заходів, котрі направлені на організацію і застосування методів, комплексів та різноманітних фізичних занять, які використовуються на певних етапах лікування. Також, сюди можна віднести розвиток нових можливостей і навичок організму, чи відновлення після серйозних травм та операцій.

Основні особливості фізичної реабілітації

Мета завдання реабілітації досить проста – відновити працездатність організму, та пристосувати його до повноцінного виконання всіх необхідних функцій. Також, можна виділити ще й такі завдання:

  1. активація резервних сил та можливостей організму;
  2. підсилення захисних функцій;
  3. профілактика можливих ускладнень та рецидивів певних захворювань;
  4. відновлення, тренування та прискорення лікування органів, систем и їх функціональності.

Фізична реабілітація – комплекс заходів, які направлені на відновлення повноцінної функціональності організму. Сюди входять: фізичні вправи та заняття, масаж, різні терапії, а також загартовування і сонячні ванни.

Використання фізкультури – це один з найдавніших та найдієвіших способів. Тут просто потрібно підібрати пацієнту підходящий комплекс вправ та занять, котрі допоможуть швидко відновитись. Навіть якщо є величезне бажання все зробити дуже швидко, ні в якому разі не варто старатись через силу, тому що це тільки нашкодить організму і може виникнути рецидив травми.

Популярними останнім часом терапіями вважаються: ерготерапія, кінезіотерапія, гідрокінезіотерапія. Всі вони направлені на лікування рухами тіла, а гідрокінезіотерапія застосовується в воді. Це плавання, гімнастика, корекція рухів і інші вправи які дещо полегшуються завдяки впливу води.

Масаж, фізіотерапія та мануальна терапія для реабілітації

Дуже гарним та дієвим способом виділяється лікувальний масаж – його застосовують для дуже багатьох різноманітних захворювань та травм. Це дуже ефективний засіб, який широко розповсюджений та використовується в медицині. Масаж призначають і дорослим і дітям, а також застосовують для лікування та профілактики.

Фізіотерапія також є дуже дієвим способом реабілітації, який можна використовувати самому: сонце, свіже повітря, особливі кліматичні умови, мінеральні води, грязі. Звичайно є і штучні чинники, які надаються через спеціальні пристрої та апарати.

Досить великої популярності набула і мануальна терапія, до основи якої входять різні методи та прийоми, направлені на виправлення структури організму. Це досить складний вид терапії і виконується він лише професіональним спеціалістом, котрий знає все про зони та області організму та що потрібно робити, обов’язково в правильному порядку. Завдяки мануальним терапевтам можна позбавитись больових відчуттів, знизити спазми та багато інших проблем.

Основними ефектами після правильної фізичної реабілітації можна виділити наступні:

  1. покращення загального стану організму, кровообігу та обміну речовин;
  2. прискорення заживлення тканин та зрощування кісток;
  3. позбавлення болю;
  4. повернення до повної функціональності та її покращення.

Клініка сімейної медицини "Здравиця"

01015, м. Київ вул. Старонаводницька, 13, прим. 126 В в літері А, секція Д

Працюємо:

Пн-Сб: 8:30 - 17:30

Неділя: вихідний

Наші телефони:

0 800 33 69 61