Працюємо: Пн-Сб: 8:30 - 17:30; Неділя: вихідний;

Клініка сімейної медицини "Здравиця"

Печерська

Київ, вул. Старонаводницька 13,
прим. 126 В в літері А, секція "Д"

Консультація імунолога: кому показана і з чого складається?

Під час пандемії та весняних загострень хронічних захворювань міцний імунітет відіграє надважливу роль!

Імунітет – це еволюційно обумовлена ​​сукупність реакцій взаємодії між системою імунітету і біологічно активними агентами зовнішнього середовища.

Ці реакції спрямовані на збереження сталості внутрішнього середовища (гомеостазу) організму і результатом їх можуть бути різні феномени і реакції імунітету. Одні з них є корисними, захисними, інші зумовлюють патологію. Стрімкий розвиток економіки, забруднення навколишнього середовища, погана якість питної води, використання антибіотиків у тваринництві, нераціональне використання лікарських препаратів в медицині призвело до того, що весь світ відзначає значне зростання захворювань, пов’язаних з порушенням роботи імунної системи у вигляді як первинних (вроджених) імунодефіцитів , так і вторинних (набутих), всіляких алергічних реакцій, зростання аутоімунних і онкологічних захворювань, труднощів з репродуктивними процесами.

Численні спостереження свідчать, що саме захворювання з імунологічним компонентом в патогенезі характеризуються хронізацією і важким перебігом, часто резистентні до традиційної терапії і мають високий ризик розвитку ускладнень. У разі проблем з боку імунної системи загальні підходи можуть супроводжуватись ризиками і неефективним лікуванням, необхідно досліджувати історію кожного пацієнта, призначити індивідуальний набір аналізів і підібрати відповідні способи лікування.

Консультація лікаря-імунолога заснована саме на персоналізованому підході і демонструє більш високу ефективність. Для визначення оптимального методу лікування Вашого захворювання лікар проводить комплексний аналіз і підбирає для Вас індивідуальну програму лікування.

Кому показана консультація лікаря-імунолога:

  • часті й гострі алергічні реакції, бронхіальна астма, ХОЗЛ;
  • хронічна втома і підвищена температура без видимої причини;
  • постійно рецидивні бактеріальні, грибкові або вірусні інфекції;
  • питання, пов’язані з підготовкою до вакцинації і поствакцинальними ускладненнями;
  • хронічне невиношування вагітності або безпліддя;
  • робота під впливом шкідливих факторів середовища;
  • стан після перенесеної трансплантації органів.

Первинна консультація лікаря-імунолога включає в себе:

  1. Опитування пацієнта – визначення скарг пацієнта, які є на момент огляду, збір відомостей про початок і перебіг захворювання, про раніше проведені обстеження і лікування, про існуючі фонові захворювання і спосіб життя пацієнта, а також про спадковість і її роль в розвитку даного захворювання
  2. Огляд пацієнта – об’єктивне дослідження (детальний огляд всього шкірного покриву, волосся, нігтів, пальпація лімфовузлів і органів черевної порожнини, аускультація органів грудної клітини)
  3. За необхідності – направлення на додаткові лабораторні та інструментальні методи дослідження, необхідні для уточнення діагнозу, консультацію до суміжних фахівців
  4. Встановлення діагнозу, визначення принципів і тактики лікування, рекомендації з лікування.

Повторна консультація фахівця – повторний огляд пацієнта в динаміці (протягом 1 місяця після первинної консультації) проводиться для встановлення або уточнення клінічного діагнозу, визначення динаміки перебігу захворювання, ефективності обраного методу лікування з його можливою корекцією.

Тримайте Ваш імунітет під контролем, а ми Вам у цьому допоможемо!

Клініка сімейної медицини "Здравиця"

01015, м. Київ вул. Старонаводницька, 13, прим. 126 В в літері А, секція Д

Працюємо:

Пн-Сб: 8:30 - 17:30

Неділя: вихідний

Наші телефони:

0 800 33 69 61