Працюємо: Пн-Сб: 8:30 - 17:30; Неділя: вихідний;

Клініка сімейної медицини "Здравиця"

Печерська

Київ, вул. Старонаводницька 13,
прим. 126 В в літері А, секція "Д"

Нова послуга – оформлення електронних листків непрацездатності (е-лікарняний)

Це документ, що підтверджує тимчасову непрацездатність працівника, зареєстрований у встановленому МОЗ та має індивідуальний номер у спеціальному реєстрі. Саме він і служить надалі підставою для нарахування страхових виплат працівникам.

Електронні лікарняні листи формуються в Електронному реєстрі листків непрацездатності  на підставі медичних висновків про тимчасову непрацездатність, які вносить лікар до Реєстру медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я.

Вже зараз можна стверджувати, що електронний реєстр:

  • спростить оформлення тимчасової непрацездатності;
  • прискорить нарахування матеріальної допомоги;
  • зменшить кількість фальсифікацій;
  • мінімізує кількість штрафних санкцій через помилки в оформленні листків непрацездатності.

Алгоритм дій такий:

  • Ви приходите на огляд до лікаря у центр сімейної медицини «Здравиця» (Київ, Печерськ) у випадку поганого самопочуття;
  • Після огляду лікар створює електронний медичний висновок про тимчасову непрацездатність у Реєстрі та засвідчує його кваліфікованим електронним підписом. Про такі дії лікаря пацієнт отримає відповідне повідомлення E-health;
  • Звідти через кілька секунд виписаний лікарем висновок потрапляє до Реєстру Пенсійного фонду, де й формується електронний листок непрацездатності, тобто документ, який служить для нарахування соціальних виплат. Про формування такого документа працівник, якому виписано е-лікарняний, також отримає відповідне повідомлення на телефон, але вже від Пенсійного фонду України;
  • Сформований е-лікарняний у день створення (відкриття) стає доступним для перегляду в кабінеті страхувальника та застрахованої особи на веб-порталі електронних послуг ПФУ. Однак до дати закінчення періоду дії (закриття) листка непрацездатності він не може передаватися страхувальнику як підстава для нарахування виплат із загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Серед принципових відмінностей між паперовим і електронним лікарняним варто виділити те, що роботодавець відтепер не зможе дізнатися діагноз хворого, тому ця інформація залишиться лише між вами та лікарем.

Працівникам більше не потрібно нести на роботу паперовий листок непрацездатності, щоб підтвердити період їхньої тимчасової непрацездатності. Адже роботодавці бачитимуть необхідну інформацію про е-лікарняні в особистому електронному кабінеті страхувальника (роботодавця) на веб-порталі Пенсійного фонду України. Проте після відкриття лікарняного все ж рекомендуємо повідомити вашому роботодавцю причину відсутності на роботі – будь-яким зручним способом.

Клініка сімейної медицини "Здравиця"

01015, м. Київ вул. Старонаводницька, 13, прим. 126 В в літері А, секція Д

Працюємо:

Пн-Сб: 8:30 - 17:30

Неділя: вихідний

Наші телефони:

0 800 33 69 61