Працюємо: Пн-Сб: 8:30 - 17:30; Неділя: вихідний;

Клініка сімейної медицини "Здравиця"

Печерська

Київ, вул. Старонаводницька 13,
прим. 126 В в літері А, секція "Д"

ЯК ПРАВИЛЬНО ПІДГОТУВАТИСЬ ЖІНКАМ ДЛЯ ПРОХОДЖЕННЯ ЧЕК-АПУ ОРГАНІЗМУ І ЗДАЧІ АНАЛІЗІВ?

Чек-апи організму стають дедалі популярнішими, особливо серед жінок, адже вони дозволяють дізнатися все про свій організм і своєчасно відкоригувати можливі відхилення від норми. У «Здравиці» є комплексні програми обстеження для жінок різного віку та навіть конкретно для різних цілей. Вибрати необхідну програму ви можете за посиланням: https://bit.ly/2VLy8GP

Щодо правил здачі аналізів точаться багато суперечок – як готуватися, чи можна їсти/пити, жити статевим життям чи займатися спортом.

Отже, основні правила:

  1. Від їжі доведеться відмовитись, якщо вранці планується УЗД внутрішніх органів. Навіть органи малого тазу важко оглянути детально при наповненому кишківнику. Також не можна їсти та навіть пити воду перед аналізом крові на холестерин (ліпідограма), на глюкозу, кортизол та всі гормональні дослідження.
  2. Результати на гормони залежать від менструального циклу, тому на первинній консультації обов’язково разом з лікарем заплануйте найбільш підходящий день для здачі аналізів.
  • ФСГ, ЛГ і естрадіол здаються на 3-5 день циклу
  • прогестерон – на 21 день при 28-денному циклі (якщо цикл коротший – за 7 днів до менструації).
  1. Для забору венозної крові оптимальним є 8-годинне голодування. Воду пити можна. Важливо напередодні вечеряти без жирної, важкої їжі та алкоголю. Приймати ліки за кілька днів до аналізу теж не бажано. Якщо відмовитись від ліків неможливо – поінформуйте лабораторію.
  2. Якщо необхідно провести дослідження на адренокортикотропний гормон, кортизол, кров рекомендовано здавати до 10-ї ранку.
  3. Гормони щитовидної залози необхідно здавати до 11 години, оскільки вони мають циркадний ритм.
  4. При дослідженні сечі головне правило – перед збором біоматеріалу провести гігієнічні процедури зовнішніх статевих органів. Якщо біоматеріал ви маєте змогу доправити до лабораторії протягом двох годин після збору, достатньо стерильного контейнера без консервантів.
  5. В період прийому лікарських препаратів слід проконсультуватися з лікарем з приводу доцільності проведення дослідження на фоні прийому препаратів або можливості скасування прийому препарату перед дослідженням.
  6. При необхідності зробити мазок, зшкребок з урогенітального каналу – протягом 3-х днів не приймати алкоголь, скасувати теплові та фізпроцедури на низ живота, не жити статевим життям, відмінити прийом місцево антисептиків, протигрибкових препаратів, свічок, мазей, утриматись від сечовипускання за годину до дослідження.

Готуйтеся до здачі аналізів та необхідних досліджень правильно, адже від цього залежить їх достовірність!

Клініка сімейної медицини "Здравиця"

01015, м. Київ вул. Старонаводницька, 13, прим. 126 В в літері А, секція Д

Працюємо:

Пн-Сб: 8:30 - 17:30

Неділя: вихідний

Наші телефони:

0 800 33 69 61